Back to Top
elzh-CNenfrdeitptrues
 
  • Είσαστε εδώ:
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

https://4biz.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/NIKOLAOS 001-1416404981.jpg
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
πρόσωπο επαφής
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (+)
2106974250
Διεύθυνση: Άντερσεν 1, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, ΑΤΤΙΚΗ 115 25
Τηλέφωνο: 2106974250
Φαξ: 2106974250
Κινητό τηλέφωνο: 6932665965
  • Λεπτομέρειες Επιχείρησης
  • Χάρτης
  • Κριτικές
  • Gallery
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

 

 

 

 

Τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ε Σ Υ Τ Resisent ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Α-PARE ΠΑΡΙΣΙΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΙΚΟΥ ( ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ )

 

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Résident Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ambroise Paré Παρισίων [Υπότροφος Collège de Médecine des Hôpitaux de Paris], τ. Δ/ντής Ε.Σ.Υ., Ειδικός στην Επανορθωτική Χειρουργική Κάτω Άκρων - Aρθροπλαστικές Iσχίου & Γόνατος - Παραμορφώσεις Άκρου Ποδός. 

Δ/ντής Ορθοπεδικού Τμήματος  στον  Όμιλο Ιατρικού Αθηνών / Ιατρικό Ψυχικού, Άντερσεν 1 (Κηφισίας & Κατεχάκη), Ν. Ψυχικό - 11525, Αθήνα  (πρώην Απολλώνειο) - Επιστημονικός Συνεργάτης "Iατρικού Αθηνών" στο Μαρούσι-Αθήνα.

Γραμματεία Iατρού για Επικοινωνία-Ραντεβού :  210.6974250, 210.6974000, 6950.563656,10πμ-4μμ εργάσιμες ημέρες (Παρασκευή   10πμ-2μμ). Κινητό τηλέφωνο Ιατρού. κ. Ν. Χριστοδούλου για έκτακτες περιπτώσεις : 6932.665965, Κινητό τηλέφωνο Ορθοπεδικού Ιατρού κ. Κων/νου Διαλέτη, συνεργάτη του κ. Ν. Χριστοδούλου, για πληροφορίες σχετικά με χειρουργημένους ασθενείς : 6945.233676. 

www.christodoulou-n.gr

www.christodoulou-n.blogspot.com

E-Mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Nέα ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ τύπου ALMIS ελάχιστης επεμβατικότητας και νέα αρθροπλαστική ΓΟΝΑΤΟΣ τύπου επιφανείας, ελάχιστης επεμβατικότητας, με ειδική αξονομέτρηση καθώς και διατήρηση οπίσθιου χιαστού συνδέσμου και ιγνυακού τένοντα για άμεση κινητοποίηση και βάδιση, "CUSTOM" νέα εξατομικευμένη με έτοιμο εκμαγείο υπερσύγχρονη με προεγχειρητική "Ρομποτική" αρθροπλαστική ΓΟΝΑΤΟΣ, "ΜΙΝΙ" μονοδιαμερισματική αρθροπλαστική γόνατος για επιγονατιδομηριαία άρθρωση, νέα ημιαρθροπλαστική γόνατος ελάχιστης επεμβατικότητας με κινητό ένθετο ( κινητό τεχνητό "μηνίσκο") για άμεση βάδιση και άριστο αποτέλεσμα, Αρθροπλαστική ΙΣΧΙΟΥ με νέα απλή τεχνική και με κοτυλιαία πρόθεση με ειδικά πτερύγια από βιοεμφυτεύσιμο τιτάνιο, χωρίς οστικό τσιμέντο ή βίδες, για οστεοαρθρίτιδα ισχίου σε Συγγενές Εξάρθρημα ή Δυσπλασία, Επανορθωτικές επεμβάσεις για διόρθωση παραμορφώσεων σπαστικών ή μη κάτω άκρων, Σχεδόν αναίμακτη και αισθητική τεχνική (χωρίς αφαίρεση ραμμάτων) για διόρθωση Hallux Valgus ( κότσια) ή πτώση κεφαλών των μεταταρσίων, Διορθωτικές οστεοτομίες για παραμορφώσεις κάτω άκρων, Ειδική εξωτερική οστεοσύνθεση ( μέθοδος Ν. Χριστοδούλου) με αναίμακτη τεχνική για υποτροχαντήρια συντριπτικά κατάγματα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Τόπος  γέννησης, σπουδές: O κ. Xριστοδούλου γεννήθηκε στο Σκλήθρο Φωκίδος, απεφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρρένων Λαμίας (πρακτικό τμήμα) και εισήχθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.) ως αριστούχος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής. Παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο, εργάσθηκε ως βοηθός φοιτητής στο Ερευνητικό Κέντρο Παπανικολάου, στον «Αγιο Σάββα» (Καθηγητής κ. Ι. Γκαράς). Εντάχθηκε κατόπιν εξετάσεων σε « Exchange Program of Students» και παρακολούθησε “ Internal Medicine” στο Πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης στην Γερμανία.

 Στρατιωτική θητεία - Ειδικότητα: Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία, το μεγαλύτερο διάστημα ως εσωτερικός Ιατρός σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία (401 ΓΣΝοσοκομείο Αθηνών, Στρατιωτικό Νοσοκομείο Δράμας) υπερπληρώνοντας το χρονικό διάστημα ειδίκευσης στην Γενική Χειρουργική που απαιτείτο για την εν συνεχεία ειδίκευση στην Ορθοπεδική. Υπηρέτησε ως ειδικευόμενος στην Ορθοπεδική Ιατρός στο Ασκληπιείο Βούλας του Ε.Ε.Σ. ( Καθηγητής κ. Εμμ. Δρετάκης). Παράλληλα παρακολούθησε δύο ετήσια Σεμινάρια Βιοστατιστικής Ερευνας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Καθ. κ. Τριχόπουλος) και στην Υγειονομική Σχολή Αθηνών (Καθ. κ. Παπαευαγγέλου).

Μετεκπαίδευση: Με υποτροφία του Γαλλικού Κράτους ( COLLEGE DE MEDECINE DS HOPITAUX DE PARIS) μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο AMPROISΕ PARE στο Παρίσι,(Καθηγητές: J.O Ramadier, J. Benoit, A. Lortat Jacob) ως έμμισθος πανεπιστημιακός επιμελητής (Resident/Interne), στην Αθλητιατρική και στις Αρθροπλαστικές. 

Το 1985 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής: Η επίδραση των ενδογενών παραγόντων στην μορφή και εντόπιση των καταγμάτων του άνω άκρου του μηριαίου.

 Άσκηση ιατρικού έργου: Υπηρέτησε ως Επιμελητής Α΄ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και από το 1989 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν Διευθυντής στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Αν και του προτάθηκαν θέσεις Πανεπιστημιακής καριέρας και έλαβε θέση Διευθυντική σε μεγαλύτερο Νοσοκομείο (Περιφερειακό Νοσοκομείο Τρίπολης, 1991) παρέμεινε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου γιατί νόμιζε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις - εφόσον η πολιτεία και οι τοπικοί παράγοντες βοηθούσαν - παράλληλα με την ανάπτυξη και στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Κέντρο Ψυχρής Ορθοπεδικής για χειρουργική αντιμετώπιση ασθενών με χρόνια ορθοπεδικά προβλήματα για κάλυψη της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδος κατά τα πρότυπα άλλων κέντρων του εξωτερικού που έχουν αναπτυχθεί σε ορεινές πόλεις σε συνδυασμό με συνεδριακό τουρισμό. Μέχρι την παραίτησή του από το Νοσοκομείο Καρπενησίου ( 9/2009), 8500 ασθενείς υποβλήθηκαν με επιτυχία από τον ίδιο ή μαζί με τους συνεργάτες του, σε μικρές ή μεγάλες ορθοπεδικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Καπενησίου, εκ των οποίων περισότερες από 2500 ήσαν αρθροπλαστικές διάφορων αρθρώσεων σε ασθενείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος ακόμη και από το Εξωτερικό. Από αυτούς τους ασθενείς μόνον 850 περίπου ήσαν μόνιμοι κάτοικοι της Ευρυτανίας.

 Επιστημονικές ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ιδιαίτερες  εγχειρητικές τεχνικές:  Ο κ. Χριστοδούλου έχει ανακοινώσει ή δημοσιεύσει πλέον των 80 επιστημονικών εργασιών, αρκετές εκ των οποίων έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα και πλέον έγκυρα επιστημονικά διεθνή περιοδικά, όπως στο Clinical Orthopaedics and Related Research-4 εργασίες πρώτο όνομα-, Acta Orthopaedica Scandinavica, Revue de Chirurgie Orthopaedique, Spine, JBJS, European journal of orthopaedic surgery and traumatology και άλλα, με εκατοντάδες αναφορές στον διεθνή κώδικα εργασιών (Citation Index) και με αναφορές σε μεγάλα βιβλία Ορθοπεδικής όπως το Skeletal Trauma στην Αμερική. Εχει στο ενεργητικό του δύο διεθνή διπλώματα Ευρεσιτεχνίας στην Ιατρική Βιοτεχνολογία, με διεθνή ταξινόμηση, αντικείμενα των οποίων κατασκευάζονται σε Εργοστάσιο της Ιταλίας (Citieffe- Bologna) και φέρουν τα αρχικά του ονόματός του (CH-N). (εξωτερική οστεοσύνθεση ισχίου, εξωτερικές οστεοσυνθέσεις οστεοτομιών κνήμης). Μεγάλα εμβιoμηχανικά Ινστιτούτα (Venezia-Padova, Καθηγητής Α. Perissinoto) έχουν εργασθεί πάνω στις ευρεσιτεχνίες αυτές και έχουν τύχει Κλινικής εφαρμογής. Επίσης ο κ. Χριστοδούλου έχει αναπτύξει ιδιαίτερες εγχειρητικές τεχνικές στα κατάγματα ισχίου, στις συνδεσμοπλαστικές, στις οστεοτομίες κνήμης, στις αρθροδέσεις ποδοκνημικής κ.λ.π. και έχουν παρουσιασθεί και δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. (Ιδε LINKS).

Διδακτικό έργο : Έχει διδάξει σε φοιτητές Ιατρικής (Παρίσι) και έχει εκδώσει φοιτητικό βοήθημα Ιστολογίας μαζί με τον καθ. Γιώργο Μπριασούλη και Αποστόλη Ουρανή.  Έχει διδάξει επίσης σε Σχολή Νοσηλευτικής και σε Σχολή Εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. Εχει δώσει αρκετές διαλέξεις στο Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπεδικών Χειρουργών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε πολλές άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλαδα και στο εξωτερικό. Είναι τακτικό μέλος πολλών επιστημονικών Εταιρειών, όπως της Γαλλικής και της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπεδικών Χειρουργών, της European Sports Society Knee Artrhroscopy(ESSKA), της European Foot and Ankle Society, της Εταιρείας Ορθοπεδικών των γαλλόφωνων χωρών και της Αmerican Assosiation for the Advacement of Science. 

Διοικητικό έργο, κοινωνική δράση:  Έχει εκλεγεί και υπηρετήσει σε πολλές Επιστημονικές Επιτροπές, σε Δ.Σ. Νοσοκομείων ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και σε Επιτροπές κρίσεως Ιατρικού προσωπικού. Έχει διατελέσει για μία τριετία Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας και Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 

 Σύλληψη της ιδέας του «Επικουρικού Ιατρού»:  Ο κ. Χριστοδούλου συνέλαβε την ιδέα και τον όρο "Eπικουρικοί Iατροί" και ως πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου (το 2000) εισηγήθηκε στον τότε υπουργό Υγείας κ. Αλέκο Παπαδόπουλο την ίδρυση σώματος Επικουρικών Ιατρών για την κάλυψη των Ιατρικών κενών σε άγονες, νησιωτικές ή τουριστικές περιοχές και η εισήγησή του αυτή έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Υπουργό και σύντομα ( μετά και την έγγραφη και λεπτομερή κατάθεση της πρότασης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, Γεν. Γραμματέα κ. Σοφιανό) Νόμος του Κράτους που βοήθησε σημαντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 Οργάνωση και συντονισμός επιστημονικών εκδηλώσεων:  Έχει οργανώσει πολλές επιστημονικές Ημερίδες, Επιστημονικά Συμπόσια και Επιστημονικά Σεμινάρια και με συμμετοχή ξένων διακεκριμένων ομιλητών.  Έχει προεδρεύσει η διατελέσει συντονιστής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων.

Πολιτιστική δράση, εκπροσώπηση συναδέλφων, εξεταστικά καθήκοντα:  Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Πολιτισμού και Ανάπτυξης στον Δήμο Καρπενησίου. Εχει διατελέσει εκπρόσωπος των Δ/ντών Ε.Σ.Υ. στην Διοίκηση του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπε(αι)δικών Χειρουργών. Mέχρι πρόσφατα διετέλεσε αναπληρωτής κριτής στο Συμβούλιο Επιλογής Δ/ντών Ε.Σ.Υ. και τακτικός εξεταστής στην ειδικότητα Ορθοπεδικής με έδρα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Γλωσσομάθεια, εξωϊατρικές ενασχολήσεις: Ο κ. Χριστοδούλου γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Έχει ως εξωϊατρικές ενασχολήσεις την ζωγραφική, μουσική ( accordeon, piano ) και λίγο την γλυπτική με πυλό (visages-bustes) καθώς και την χαρακτική.

 Διευθυντικές θέσεις των τελευταίων ετών. Διετέλεσε Δ/ντής σε ένα από τα τμήματα ορθοπεδικής επανορθωτικής χειρουργικής-αρθροπλαστικών  στον "Λευκό Σταυρό" Αθηνών και στο "Ιασώ General".  Από το 2010 εργάζεται στον όμιλο του "ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ" ως Δ/ντής σε τμήμα ορθοπεδικής επανορθωτικής χειρουργικής [ Τμήμα Αρθροπλαστικών & Χειρουργικής Ποδολογίας] στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ, Άντερσεν 1, Ν. Ψυχικό, -Κηφισίας & Κατεχάκη-, Αθήνα. [ Ιατρείο στον 5ο όροφο του Ιατρικού Ψυχικού-πρώην Απολλώνειο ]. Ο Ιατρός διαθέτει Ιατρείο και στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ στο Μαρούσι.  ( Γραμματεία: 210.6974250, 210.6974000).

 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ  ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ - Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

1. The influence of intrinsic factors in the anatomical patern and location of fractures of the proximal femur • N.Christodoulou, Thesis-University of Athens-1985

2. Ostèosynthèse des ostéotomies tibiales de valgisation par fixateur externe “goniometric” CH-N • N.Christodoulou, Th. Moussas, C. Karaindros, C. Poyatzis, C. Vretos Revue de Chirurgie Orthopédique, 82, 331-335,1996, http://www.em-consulte.com/article/139653, (France)

3. Bilateral non-contemporary fractures of the proximal femur • E. Dretakis, N. Kritsikis, K. Economou, N. Christodoulou Acta Orthop. Scand. 1981, 52,227-229, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7246103,(Scandinavia)

4. Significance of endogenic factors in the location of fractures of the proximal femur . E. Dretakis, N. Christodoulou Acta Orthop. Scand. 1983, 54, 198-203, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6845994, (Scandinavia)

5. Significance of muscular disturbances in the Localization of fractures of the proximal femur • N. Christodoulou, E. Dretakis Clinical Orthopaedics Related Research,1984,187,198-203,  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6744720, (U.S.A. )

6. External Fixation of Select Intertrochanteric Fractures Wirth Single Hip Screw. N. Christodoulou, Ch. Sdrenias Clinical Orthopaedics and Related Research, 2000,381,204-211,  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11127657, (U.S.A)

7. External Fixation Device with Changeable Angle for Trochanteric Fractures N. Christodoulou European Patent-Int.Cl6 A61B17/64, http://www.freepatentsonline.com/EP0940124.html, Germany)

8. Biomechanical Limits of External Fixation in Pertrochanteric Fractures • F.Giovetti, A.Dovesi, N.Christodoulou, Chr.Sdrenias, A.Perissinoto - 3rd Central European Orthopaedic Congress (EFORT), Portoroz,6/2000, (Slovenia)

9. I mezzi di sintesi del femore prossimale e la simulazione del loro compartamento duramte il passo ed altre attvita quodidiane. Fissatore Externo CH-N • Pr A.Perissinoto, C.I.O.D. (Italiano Dell Osteosinthesi Dinamica), Vol. 7-Fasc.3,1999, (Italy)

10. Fissazion esterna di fratture intertrochanteriche in pazienti ad alto rischio chirurgico, mediante vite femorale singola transcefalica • C. Sdrenias, N. Christodoulou, R. Tsiaknis, A. Mavrogenis, A. Sarakiotis Aggiorn Club Ital Osteosint, 9: 81-88, Springer-Verlag 2003, (Italy)

11. Ostéosynthèse des fractures trochantériennes ou soustrochantériennes par fixateur externe dynamique Citieffe/CH-N, N. Christodoulou, Ch. Sdrenias, G. Salagiannis, A. Mavrogenis, E.D. Vayanos Revue de Chirurgie Orthopedique, 93, 264-268,2007 , http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17534209, (France)

12. External fixation (Citieffe/Ch-N-Christodoulou N) of intertrochanteric fractures in elderly high-risk patients. •Kazakos K, Lyras DN, Verettas D, Galanis V, Psillakis I, Xarchas K Acta Orthop Belg. 73(1):44-8, 2007 http://pubget.com/paper/17441657(Belgium) (Eργασία στηριζόμενη στη  μέθοδο, εξωτερική  οστεοσύνθεση CH-N, Ν. Χριστοδούλου)

13. Ankle arthrodesis using a tibio-calcaneal external fixator Christodoulou N, Mavrogenis A, Sdrenias Ch, Mitsiokapa E, Tsaknis R, Salagiannis G, Papagelopoulos P. European Journal of Orthopaedic Surgery & Traumatology, (2006) 16: 146-149, http://www.springerlink.com/content/p768520112k47047/, (U.K.)

14. Improvement of proximal tibial osteotomy results by lateral retinacular release.Christodoulou NA, Tsaknis RN, Sdrenias CV, Galanis KG, Mavrogenis AF. Clinical Orthopaedics and Related Research, 441:340-5, 2005,  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16331024, (U.S.A.)

15. Reinforced iliotibial tenodesis for chronic anterolateral instability of the knee: a 6-year follow-up. . Christodoulou NA., Sdrenias CV., Tsaknis RN, Mavrogenis AF, Tsigginou AM Orthopedics. 2005 May;28(5):472-8, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15945604,  (U.S.A.)

16. High tibial osteotomies: indications and techniques Mavrogenis A, Papagelopoulos P., Mitsiokapa E., Sdrenias Cr., Christodoulou N Journal of Surgical Orthopaedic Advances, 2008 Winter;17(4):239-51 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19138497(U.S.A.)

17. Post-operative blood salvage and retransfusion in total hip and knee arthroplasty. Athanasoulias B., Mavrogenis A., Sdrenias CV., Mitsokapa E., Lourikas v., Papagelopoulos Pj., Christodoulou N. Journal of international medical research, 35, 268-275, 2007, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17542414, (U.S.A.)

18. Non anatomical positioning (High Hip Center) of Zweymuller cup in osteoarthritis secondary to congenital hip desease K. Dialetis, N. Christodoulou, Ch. Sdrenias, G. Salagiannis, Ag. Stavrianou, Th. Georgas. 8th EFORT Congress, Florence, May 2007. http://proceedings.jbjs.org.uk/cgi/content/abstract/91-B/SUPP_I/52-d, (Italy)

19. Patient with traumatic brain injury (T.B.I.), intrathecal baclofen pump (I.B.P.) and ankle contractures. A case report. K. Petropoulou, Y. Dionyssiotis, C. Rapidi, A. Galata, L. Lili, C. Sdrenias, R. Tsaknis, N. Christodoulou European Congress of Physical Medicine & Reabilitation Congress, Austria, Vienna, 2004 (Austria)

20. Ten years experience in 632 resurfacing total knee arthroplasties Sdrenias C., Mavrogenis A., Tsaknis R., Galanis K., Christodoulou N. JBJS(B), 86-B, Supp. II, 191, 2004, 

http://proceedings.jbjs.org.uk/cgi/content/abstract/86-B/SUPP_II/191, (U.K.)

21. The dynamic Citieffe/CH-N external fixation of trochanteric fractures. Christodoulou N, Sdrenias C. 4th Congress of european federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology. Brussels, June, 3-8, 1999, (Belgium)

22. Ekectroencephalographic Study of Scoolchildren with Adolescent Idiopathic Scoliosis. Em. Dretakis, Ch. Paraskevaidis, V. Zarkadoulas, N. Christodoulou. Spine, Feb; 13(2), 143-145, 1988. (U.K) 

23. Non anatomical positioning (High Hip Center) of Zweymuller cup in osteoarthritis secontary to congenital hip disease K.Dialetis, N. Christodoulou, C. Sdrenias, G. Salagiannis, A, Stavrianou, T. Georgas, P. Psylakis Journal of Bone and Joint Surgery - British Volume, Vol 91-B, Issue SUPP_I, 52., 2009, (U.K.) 

24. "High Hip Center" Technique Using a Biconical Threaded Zweymuller Cup in Osteoarthritis Secondary to Congenital Hip Disease. Nikolaos A. Christodoulou MD, Konstantinos P. Dialetis MD, Athanasios N. Christodoulou MSc. Clinical Orthopaedics Related Research, 468;7: 1912-1919, 2010 (U.S.A.).

http://www.springerlink.com/content/r788082m68807123

Πλήρες κείμενο εργασίας : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2882016/?tool=pubmed

25. Modified Less Invasive and Bloodless Lateral Hip Approach for Total Arthroplasty. N. Christodoulou, K. Dialetis et al. European Journal of Orthopaedic Surgery & Traumatology, 22, 167-174, 2012 ( SPRINGER).  

http://www.springerlink.com/content/a045q3n546v8xm01

  ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17960675 )

" The final publication is available at www.springerlink.com

 

http://www.christodoulou-n.gr/article.php?category_id=19&article_id=95

http://roboticarthroplasty-gr.blogspot.com/, option=com_content&view=article&catid=130:orthopedic&id=3141:-amis  http://www.tka-approach.blogspot.com/ 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μερικές ενδεικτικές επιστημονικές δραστηριότητες του κ. Ν. Χριστοδούλου (π.χ. μόνον για την περίοδο 2004-2008)

2004. Οργάνωση από την Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου υπό την Αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών Χειρουργών τριήμερου εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέματα ποδολογίας, στις 4 έως 6 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, με διεθνή συμμετοχή, 40 επιστημονικές εργασίες. 2. Οργάνωση από τους Ιατρούς της Κλινικής “WorkShop”, στο ξενοδοχείο «ΑVARIS», Kαρπενήσι, 6/6.2004, με αντικείμενο την εξωτερική οστεοσύνθεση Citieffe/CH-N) έμπνευσης και σχεδιασμού Ν. Χριστοδούλου (διεθνής πατέντα). 3. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου: Το έργο και η επιστημονική δραστηριότητα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καρπενησίου. (Καρπενήσι,Ορθοπεδικό Σεμινάριο, 4 Ιουνίου 2004) 4. Αρθρόδεση Ποδοκνημικής με χρήση εξωτερικής οστεοσύνθεσης Citieffe/CHN. Σδρένιας Χρ. Μαυρογένης Α., Μητσιοκάπα Ε., Γαλάνης Κ., Τσάκνης Ρ., Χριστοδούλου Ν. (Καρπενήσι,Ορθοπεδικό Σεμινάριο, 4 Ιουνίου 2004) 5. Χειρουργική αντιμετώπιση του βλαισού μεγάλου δακτύλου αναλόγως της βαρύτητας της παραμόρφωσης. Τσάκνης Ρ., Γαλάνης Κ., Μαυρογένης Α., Μητσιοκάπα Ε., Σδρένιας Χρ., Χριστοδούλου Ν. (Καρπενήσι, Ορθοπεδικό Σεμινάριο, 4 Ιουνίου 2004) 6. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου:Χειρουργική αντιμετώπιση παραμορφώσεων κάτω άκρων σε έδαφος νευρολογικής βλάβης-ατελή παραπληγία (Καρπενήσι, Ορθοπεδικό Σεμινάριο, 5 Ιουνίου 2004) 7. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου: Το Σύνδρομο Ταρσιαίου Σωλήνα. Ετήσιο Συνέδριο Ποδολογίας, Αθήνα, Χίλτον, 11-12-04 8. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου: Η χειρουργική αντιμετώπιση των παραμορφώσεων του άκρου ποδός στους ασθενείς με νευρολογική βλάβη. Σεμινάριο τμήματος ποδοκνημικής και άκρου ποδός/ μετεκπαιδευτικά μαθήματα., Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, 21/12/2004 9. Ομιλία Ν. Χριστοδούλου: Η θέση της εξωτερικής οστεοσύνθεσης στην αντιμετώπιση των διατροχαντηρίων καταγμάτων. Ετήσιο Συνέδριο του τμήματος Ισχίου της Ελληνικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, ΝΙΜΤΣ, Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2004 10. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου: Η χειρουργική αντιμετώπιση των παραμορφώσεων των άνω και κάτω άκρων σε ασθενείς με εγκεφαλική βλάβη. Συνέδριο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, 26/11/04, Συνεδριακό Κέντρο, Καστρί, Αθήνα. 11. Διάλεξη Ν.Χριστοδούλου: Αποτυχημένες και επιτυχημένες βιδωτές κοτυλιαίες προθέσεις. Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΧΟΤ, 6, Oκτωβρίου 2004, Hilton, Αθήνα.12.Τροποποιημένη ελάχιστα αιμορραγική πλάγια προσπέλαση του ισχίου με μερική μυοτομή του μέσου γλουτιαίου. Τσάκνης Ρ., Σδρένιας Χρ., Σαλαγιάννης Γ., Γαλάνης Κ., Μητσιοκάπα Ε., Χριστοδούλου Ν. Ετήσιο Συνέδριο Ισχίου-Γόνατος, 21/11/2004 13. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προσκεκλημένος ομιλητής, 16/04/2004): Χειρουργικές διορθωτικές επεμβάσεις κάτω άκρων σε ασθενείς με νευρολογική βλάβη. 14. Ελάχιστα αιμορραγική πλάγια προσπέλαση του ισχίου με μερική μυοτομή του μέσου γλουτιαίου. Χριστοδούλου Ν., Τσάκνης Ρ., Σδρένιας Χρ., Γαλάνης Κ., μαυρογένης Α., Μητσιοκάπα Ε., Ορθοπεδικό Συνέδριο Βορείου Ελλάδος, 15-18 Απριλίου 2004 15. Υψηλή Οστεοτομία Κνήμης Συνδιασμένη με Διατομή Εξω Καθεκτικών Συνδέσμων της Επιγονατίδος σε οστεοαρθρτικά Γόνατα. Ρ. Τσάκνης, Χρ. Σδρένιας, Κ. Γαλάνης, Αν.Φ. Μαυρογένης, Ευ. Μητσιοκάπα, Ν. Χριστοδούλου. Ανακοινώθηκε στο Μετεκπαιδευτικό Περιφερειακό Σεμινάριο Κρήτης, Χανία 18-20 Ιουνίου 2004. 16. .Η Αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της μετεγχειρητικής αυτομετάγγισης αυτολόγου αίματος σε ασθενείς τρίτης ηλικίας που υποβάλλονται σε βαριές ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Γ.Χαλμούκη, Β.Λουρίκας, Αν.Φ.Μαυρογένης , Χρ.Σδρένιας, Ρ.Τσάκνης, Ν. Παπανικολάου, Ν. Χριστοδούλου, Β. Αθανασούλιας. Ανακοινώθηκε στο 8Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας και Γηριατρικής 22-24 Ιανουαρίου 2004 HOLIDAY INN AΘHΝΑ. Δημοσιεύθηκε στις Σύγχρονες Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στην Γεροντολογία και Γηριατρική.Τόμος πρώτος Ιανουάριος 2004 κεφάλαιο τέταρτο σελίδα 297-299. 17 .Eξωτερική οστεοσύνθεση σε επιλεγμένους ασθενείς της τρίτης ηλικίας με κάταγμα του ισχίου.Αφ Μαυρογένης, Χ.Σδρένιας, Γ.Χαλμούκη, Κ. Γαλάνης, Ε.Μητσιοκάπα, Κ.Γιαλαμούδη, Ν.Παπανικολάου, Ν. Χριστοδούλου. Ανακοινώθηκε στο 8Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεροντολογίας και Γηριατρικής .22-24 Ιανουαρίου 2004 HOLIDAY INN ΑΘΗΝΑ. Και Δημοσιεύθηκε στις Σύγχρονες Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στην Γεροντολογία και Γηριατρική Τόμος πρώτος Ιανουάριος 2004 κεφάλαιο τέταρτο σελίδα 292-296. 18. Ελάχιστα αιμορραγική πλάγια προσπέλαση ισχίου με μερική μυοτομή του μέσου γλουτιαίου. Τσάκνης Ρ., Σδρένιας Χρ., Γαλάνης Κ., Μαυρογένης Α., Μητσιοκάπα Ε., Χριστοδούλου Ν. (αναρτημένη ανακοίνωση), Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΧΟΤ, 6-9 Οκτωβρίου, 2004, Αθήνα. 25 Years of Biological Fixation, Karl Zweymüller, Anniversary Symposium, Vienna, Αυστρία, 2 Οκτ., 2004 (συμμετοχή Ν. Χριστοδούλου) Συμμετοχή του κ. Χριστοδούλου και των Ιατρών της Κλινικής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις. (Προεδρεία – Συντονιστές)Συμμετοχή του Ν. Χριστοδούλου στην Διοικούσα Επιτροπή του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών Χειρουργών (2002-2004)

 2005. 1.Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Διαφορές μεταξύ επιτυχημένων και αποτυχημένων κυπελίων διαφόρων τύπων αρθροπλαστικών ισχίου, Επιστημονική συνάντηση Ορθοπεδικών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 24 Μαρτίου 2005 2.Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Υποκεφαλικά κατάγματα μηριαίου, 61ο Πανελλήνιο Ορθοπεδικό Συνέδριο, με συμμετοχή της British Trauma Society, HILTON, Aθήνα, 14 Οκτωβρίου, 2005-12-10 3. Η αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας επί συγγενούς πάθησης του ισχίου με την πρόθεση Zweymuller. Ν.Χριστοδούλου, Χρ.Σδρένιας, Γ. Σαλαγιάννης, Α.Γ. Μαυρογένης, Κ. Γαλάνης, Γ. Γκούζιας. Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΧΟΤ, Αθήνα, 14 Οκτωβρίου, 20054. Πολυεστιακή οστική νέκρωση επι θεραπευθείσης Ο.Λ. Λευκαιμίας. Ν.Χριστοδούλου, Χρ.Σδρένιας, Γ.Σαλαγιάννης, Α. Μαυρογένης, Ε. Μητσιοκάπα, Γ. Κωνσταντινίδης. (αναρτημένη εργασία-Poster), Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΧΟΤ, Αθήνα, 12-15 Οκτωβρίου 2005 5. Ενδιαφέροντα περιστατικά αρθροπλαστικών επί εδάφους Λευκαιμίας και επί εδάφους Γιγαντοκυτταρικού όγκου, Τσάκνης Ρίζος, Ν. Χριστοδούλου, Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο ΚΕΟΧ, Λάρισα, 13-14 Μαϊου 2005. ( Ο κ. Σδρένιας Χρ. Πρόεδρος Συνεδρείας) 6. Reinforced iliotibial tenodesis for chronic anterolateral instability of the knee: Α 6-year Follow-up. N. Christodoulou, Chr. Sdrenias, R. Tsaknis, A.F. Mavrogenis, A. Tsigginou, Δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό: Orthopedics, 28, 472-478, 2005. 7. Αιτιοπαθογένεια των καταγμάτων του άνω άκρου του μηριαίου, Ε.Α. Μητσιοκάπα, Α.Φ. Μαυρογένης, Ι.Σ. Μπενέτος, Γ. Σαλαγιάννης, Χρ. Σδρένιας, Ν. Χριστοδούλου,. Οστούν ( δημοσίευση), 16(2): 104-110, 2005. 8. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα : Σύνδρομα Διαμερισμάτων, ΚΕΟΧ, Εντατικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, 25-26 Νοεμβρίου 2005, Αθήνα 9. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Προβλήματα από τον εκτατικό μηχανισμό στις αναθεωρήσεις αρθροπλαστικών γόνατος, Συμπόσιο Επανορθωτικής Χειρουργικής Γόνατος, ΚΕΟΧ-Ορθοπ. Κλινική Δημοκρατίου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλεξανδρούπολη, 2-4 Οκτωβρίου 2005 . 10. Τc-Plus Solution total Knee arthroplasty: a study of 632 operations in 10 years. N. Christodoulou, Cr. Sdrenias, A.F. Mavrogenis, R. Tsaknis, K. Galanis, E. Mitsiokapa, EEXOT, 56, (3): 123-129, 2005-12-10 11. Le traitemant des fractures trochantériennes ou soustrochantériennes par fixateur externe dynamique Citieffe/CH-N. N. Christodoulou, Ch. Sdrenias, G. Salagiannis, A. Mavrogenis, E.D. Vayanos, ( accepted, Revue de Chirurgie Orthopédique-France) 12. Proximal Tibial Osteotomy With or Without Lateral Retinacular Release, Nicolaos Ath. Christodoulou, MD; Rizos .. Tsaknis, MD; Christos V. Sdrenias, MD; (Clinical Orthopaedics and Related Research, 2005, 441:340-5) 13. Αρθρόδεση ποδοκνημικής άρθρωσης με κνημο-πτερνική εξωτερική οστεοσύνθεση. Χρ. Σδρένιας, Α.Φ.Μαυρογένης, Ε.Α. Μητσιοκάπα, Γ. Σαλαγιάννης, Ν. Χριστοδούλου. Τμήμα Ποδοκνημικής Ακρου Ποδός-ΕΕΧΟΤ, Ερμούπολη-Σύρος, 24-26 ιουνίου 2005. ( Προεδρείο-Συντονιστής Ν.Χριστοδούλου) 14. Οστεοαρθρίτιδα του γόνατος- Σύγχρονη θεραπεία. Γ.Σαλαγιάννης, Α. Μαυρογένης, Ε. Μητσιοκάπα, Κ.Γαλάνης, Χρ. Σδρένιας, Ν. Χριστοδούλου. Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 17-21 Μαϊου, 2005-12-10 15. Αποκατάσταση της χρόνιας προσθι-εξωτερικής αστάθειας του γόνατος με ενισχυμένη εξωαρθρική συνδεσμοπλαστική. Κ. Γαλάνης, Α. Μαυρογένης, Γ. Σαλαγιάννης, Χ. Σδρένιας, Ν. Χριστροδούλου. . Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 17-21 Μαϊου, 2005. 16. Ο ρόλος της εξωτερικής οστεοσύνθεσης σ ασθενείς με περιτροχαντήριο κάταγμα του ισχίου. Α. Μαυρογένης, Ε. Μητσιοκάπα, Χ. Σδρένιας, Γ. Σαλαγιάννης, Κ. Γαλάνης, Ν. Χριστοδούλου. Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 17-21 Μαϊου, 2005. 17. Ονυχοπλαστική Du Vries. E. Mητσιοκάπα, Α. Μαυρογένης, Χ. Σδρένιας, Γ. Σαλαγιάννης, Κ. Γαλάνης, Ν. Χριστοδούλου. Ετήσιο 31ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, 17-21 Μαϊου, 2005. 

2006. Βράβευση από την εκδοτική επιτροπή του περιοδικού της ΕΕΧΟΤ και παρουσίασή της από τον κ. Σδρένια της εργασίας μας « ΤC-Plus Solution total knee arthroplasty: a study of 632 operations in 10 years». Συνέδριο «Ν. Γιαννέστρας-Π. Σμυρνής», Κυλλήνη, 1-4/Ιουνίου 2006 Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Συνδυασμός ορθοπεδικών επεμβάσεων σε μεγάλες παραμορφώσεις σπαστικών άνω και κάτω άκρων ( orthopaedic surtgery and spasticity), Συνέδρο EIAA (Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων), «ΔΑΙΣ», Αθήνα, 2-4/11/06 Υψηλή Οστεοτομία Κνήμης μικρής επεμβατικότητας με χρήση συμπιεστικής αγκράφας τύπου Citieffe / CH-N. ( Αναρτημένη ανακοίνωση) Γ. Σαλαγιάννης, Χ. Σδρένιας, Αγγ. Σταυριανού, Κ. Διαλέτης, Ν. Χριστοδούλου 23ο Συνέδριο ΟΤΕΜΑΘ, 15-18 Απριλίου, 2006, Θεσσαλονίκη Ομιλία Αγγ. Σταυριανού: Οσφυαλγία και Ρευματικά Νοσήματα Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας,12-13 Μαΐου, 2006, Τρίκαλα Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου, Νέες εγχειρητικές τεχνικές για παραμορφώσεις κάτω άκρων, Ετήσια μετεκπαιδευτικά μαθήματα τμήματος άκρου ποδός, ΕΕΧΟΤ, Αθήνα, 2-4-06 Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου, Οστεοτομίες πέριξ του γόνατος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, 14-04-06 Αποτελέσματα 15ετίας της πρόθεσης Zweymuller στην οστεοαρθρίτιδα του ισχίου. (Ελεύθερη ανακοίνωση) Γ. Σαλαγιάννης, Χ. Σδρένιας, Κ. Διαλέτης, Αγγ. Σταυριανού, Ν. Χριστοδούλου 62ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΧΟΤ, 3-7 Οκτωβρίου, 2006, Αθήνα Μικρής παρεμβατικότητας τροποποιηθείσα διαγλουτιαία προσπέλαση του ισχίου. (Ελεύθερη ανακοίνωση) Ν. Χριστοδούλου, Χ. Σδρένιας, Κ. Διαλέτης, Γ. Σαλαγιάννης, Αγγ. Σταυριανού, Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΕΧΟΤ, 3-7 Οκτωβρίου, 2006, Αθήνα Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα : Ενδείξεις-Αντενδείξεις Εξωτερικής Οστεοσύνθεσης, Περιφερειακό Σεμινάριο Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ΚΕΟΧ, Εδεσσα, 3-5/11/06 Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Αρθρόδεση ποδοκνημικής άρθρωσης με εξωτερική οστεοσύνθεση κνήμης – πτέρνας Citieffe/CH-N, Ετήσιο συνέδριο τμήματος ποδοκνημικής –άκρου ποδός, ΕΕΧΟΤ, Αιδηψός, 2-4/Ιουνίου/2006 Συμμετοχή κ. Ν. Χριστοδούλου στις εργασίες του Σεμιναρίου «Reconstruction of the diseased Hip», Βέρνη Ελβετίας, 06/05/06 Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Προβλήματα εκτατικού μηχανισμού στις επεμβάσεις αναθεώρησης αρθροπλαστικών γόνατος, Συνέδριο ΕΕΧΟΤ, Ηilton, Aθήνα, 3-7/10/06 Πολυεστιακή οστική νέκρωση επί θεραπευθείσης οξείας λεμφογενούς λευχαιμίας Γ. Σαλαγιάννης, Α.Φ. Μαυρογένης, Ε.Α. Μητσιοκάπα, Γ. Κωνσταντινίδης, . Σδρένιας1, N. Xριστοδούλου1. 61ο Πανελλήνιο Ορθοπεδικό Συνέδριο ΕΕΧΟΤ (αναρτημένη ανακοίνωση) (ξενόγλωσση δημοσίευση) Ankle arthrodesis using a tibio-calcaneal external fixator.N. Christodoulou, A. Mavrogenis, Ch. Sdrenias, E. Mitsiokapa, R. Tsaknis, G. Salagiannis, Eur. J. Surg. Traumatol., 16: 146-149, 2006 2007 (ξενόγλωσση δημοσίευση) Ostéosynthèse des fractures trochantériennes ou soustrochantériennes par fixateur externe dynamique Citieffe/CH-N,(Fixation of trochanteric or subtrochanteric fractures by use of the dynamic external Citieffe/CH-N fixator), N. Christodoulou*, Ch. Sdrenias*, G. Salagiannis*, A. Mavrogenis**, E.D. Vayanos** Revue de chirurgie orthopedique, Αccepted 2006, published 93, 264-268,2007 (ξενόγλωσση δημοσίευση)Postoperative Blood Salvage and Retransfusion in Total Hip and Knee Arthroplasty, Vassilios Athanasoulias, Andreas F. Mavrogenis, Christos V. Sdrenias, Evanthia A. Mitsiokapa, Vassilios Lourikas, Panayiotis J. Papagelopoulos, Nikolaos A. Christodoulou, Journal of international medical research, accepted 2006, published 35, 268-275, 2007. 

2007. Διάλεξη N. Xριστοδούλου με θέμα: «Οστεοτομίες Κνήμης». 12.06.07, Νοσοκομείο ΚΑΤ, στα πλαίσια των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Α΄Ορθοπεδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής(Καθ. Π. Σουκάκος) Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Εξωτερική οστεοσύνθεση στα διατροχαντήρια κατάγματα σε ηλικιωμένους ασθενείς με καρδιολογικά και αναισθησιολογικά προβλήματα. Περιφερειακό Ορθοπεδικό Σεμινάριο Πελοπονήσου(ΚΕΟΧ-ορθ. Κλινική Τρίπολης), Τρίπολη,25.02.07 Διεθνής δημοσίευση: «Οstésynthèse des fractures trochantériennes ou sous-trochantériennes par fixateur externe dynamique », N. Christodoulou, C.Sdrenias,G. Salagiannis, A.Mavrogenis, E.D. Vagianos. Revue de chirurgie orthopédique, 93,264-268,2007 Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα “Τitanium-Osseointegration (Οστικά εμφυτεύματα τιτανίου-βιοενσωμάτωση”, Ορθ. Πανεπιστημιακή Κλινική Θεσσαλίας. Λάρισα, 19.04.07. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα «Υποκεφαλικά κατάγματα μηριαίου. Αλγοριθμοι αντιμετώπισης» στο συνέδριο της Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης, Θεσσαλονίκη, 11.04.07 Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: «Κατάγματα Ισχίου-Εξωτερική Οστεοσύνθεση», Περιφερειακή επιστημονική εκδήλωση στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στα μεταβολικά νοσήματα των οστών του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης(ΕΛΙΟΣ). Country Club, Mικρό Χωριό Ευρυτανίας, 19 -20/01/2007 Αποκατάσταση εκτατικού μηχανισμού με αλλομοσχεύματα μετά από ολική αρθροπλαστική γόνατος, Σαλαγιάννης Γ. Σδρένιας Χρ. Ψυλλάκης Π. Γεώργας Θ. Χριστοδούλου Ν. (αναρτημένη ανακοίνωση), 26ο Συνέδριο Ορθοπεδικής και Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης, θεσσαλονίκη, 11-14/04/07 Νon-anatomical positioning(high hip center)of the Zweymuller cup in osteoarthritis secondary to congenital hip disease. Dialetis K/Christodoulou N/ Sdrenias C/Salagiannis G/ Stavrianou A/ Georgas T/ Psyllakis P., (ανακοίνωση), 8th EFFORT CONGRESS, Florence, Italy, 11-15 May 2007 Διεθνής Δημοσίευση: “Post-operative blood salvage and retransfusion in total hip and knee arthroplasty”. Αthanasoulias V/ Mavrogenis AF/Sdrenias CV/ Mitsokapa EA/Lourikas V/ Papagelopoulos PJ/Christodoulou N. – The journal of international medical research, 35:268-275, 2007 N. Xριστοδούλου : Συντονιστής σε επιστημονικές συνεδριάσεις του συνεδρίου της ΕΕΧΟΤ(09/10/07) και άλλων εκδηλώσεων (ορθοπ. Τριημέρου Ασκληπιείου Βούλας-ΚΕΟΧ, 30/09/07) κ.λ.π. Ν. Χριστοδούλου, «Οstésynthèse des fractures trochantériennes ou sous-trochantériennes par fixateur externe dynamique», παρουσίαση της τεχνικής σε video στο συνέδριο της Γαλλικής Ορθοπεδικής Εταιρείας (SOFCOT), Παρίσι, Nοέμβριος 2007 Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα : Αίτια μηχανικής χαλάρωσης αρθροπλαστικών του ισχίου, Αλεξανδρούπολη, 10 Ιουνίου 2007, Περιφερειακό Σεμινάριο Ορθοπεδικών Μακεδονίας και Θράκης (ΚΕΟΧ) Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα : Αίτια μηχανικής χαλάρωσης αρθροπλαστικών ισχίου. Τα δεδομένα του χθές και του σήμερα. Ιδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα 24/11/2007. Ετήσιο Συνέδριο Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος. Διάλεξη Ν. Χριστοδούλου με θέμα: Συνδυασμός ορθοπεδικών επεμβάσεων σε μεγάλες παραμορφώσεις σπαστικών άνω και κάτω άκρων, ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΕΧΟΤ, Αθήνα, 23-03-07 Συμμετοχή των Ιατρών της Κλινικής με διαλέξεις στο Ετήσιο μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ορθοπεδικών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος-ΚΕΟΧ Καμένα Βούρλα, 1-3/Ιουνίου 2007 

2008. ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΨΗΛΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΣΤΕΟΤΟΜΙΑ ΚΝΗΜΗΣ Ν. Χριστοδούλου, Χ. Σδρένιας, Κ. Διαλέτης, Γ. Σαλαγιάννης, Κ. Βουτσάς, Κ. Ευαγγέλου, Συνέδριο Ισχίου-Γόνατος, Ζαππειο, 31.10-01.11.2008 ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΓΙΑ ΔΙΑΓΛΟΥΤΙΑΙΑ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΙΣΧΙΟΥ Ν. Χριστοδούλου, Χ. Σδρένιας, Κ. Διαλέτης, Γ. Σαλαγιάννης, Α. Σταυριανού Συνέδριο Ισχίου-Γόνατος, Ζαππειο, 31.10-01.11.2008 Surgical treatment of Hallux Valgus with distal osteotomies fixed with percutaneous pins Sdrenias Ch, Psyllakis P, Salagiannis G, Voutsas K, Evagelou K, Christodoulou N. Ετήσιο Συνέδριο τμήματος άκρου ποδός & ποδοκνημικής 4-7.09.2008, Ναύπλιο Ν. Χρστοδούλου, Διάλεξη: Χειρουργική αντιμετώπιση του σπαστικού άκρου ποδός στους ενήλικες Ετήσιο Συνέδριο τμήματος άκρου ποδός & ποδοκνημικής 4-7.09.2008, Ναύπλιο. Η αρθροπλαστική από βιοεφυτεύσιμο τιτάνιο τύπου Toe-Fit στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας της 1ης Μ-Τ-Φ. άρθρωσης. (Αν. Ανακοίνωση) Ν. Χριστοδούλου, Χ. Σδρένιας, Γ. Σαλαγιάννης, Π. Ψυλλάκης, Κ. Βουτσάς, Κ. Ευαγγέλου Ετήσιο Συνέδριο τμήματος άκρου ποδός & ποδοκνημικής 4-7.09.2008, Ναύπλιο Αρθρόδεση ποδοκνημικής άρθρωσης με κνημο-πτερνική εξωτερική οστεοσύνθεση Χρ. Σδρένιας, Κ. Διαλέτης, Γ. Σαλαγιάννης, Κ. Βουτσάς, Κ. Ευαγγέλου, Ν.Χριστοδούλου Ετήσιο Συνέδριο τμήματος άκρου ποδός & ποδοκνημικής 4-7.09.2008, Ναύπλιο Ν. Χριστοδούλου, Διάλεξη: Οι οστεοτομίες πέριξ του γόνατος στην χειρουργική αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδος Μετεκπαιδευτικό Ορθοπεδικό Σεμινάριο Πελοποννήσου, Aldemar , Ηλεία, 19-21.09.2008 Oι οστεοτομίες Mithel και Cevron στην αντιμετώπιση του βλαισού μεγάλου δακτύλου. Συγκράτηση με διαδερμικές βελόνες Κierschner. Σδρένιας Χ., Ψυλλάκης Π., Σαλαγιάννης Γ., Ευαγγέλου Κ., Γκούζιας Γ., Χριστοδούλου Ν. Μετεκπαιδευτικό Ορθοπεδικό Σεμινάριο Πελοποννήσου, Aldemar , Ηλεία, 19-21.09.2008.- 

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΑΣ

Κώστας Διαλέτης, χειρουργός ορθοπεδκός, βασικός, μόνιμος και επίσημος συνεργάτης μας, εξειδικευμένος και αυτός στην ALMIS τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου και στην νέα υπερσύγχρονη αρθροπλαστική γόνατος με έτοιμο προκατασκευασμένο εγχειρητικό εκμαγείο

Άκης Βουτσάς, χειρουργός ορθοπεδικός

Ηλίας Ντίσιος, χειρουργός ορθοπεδικός, αθλητίατρος, εξειδικευμένος στις σύγχρονες τεχνικές αρθροσκόπησης ώμου και γόνατος καθώς και στις χονδροπλαστικές 

Νίκος Μπαξεβάνος, χειρουργός ορθοπεδικός, εξειδικευμένος σε βαριές κακώσεις λεκάνης, στις νέες τεχνικές οστεοσύνθεσης καταγμάτων και στις περιπροθετικές λοιμώξεις

Μαριάνα Κορρέ, αναισθησιολόγος, εντατικολόγος, εξειδικευμένη στις νέες τεχνικές αναισθησίας και αναλγησίας

Χρυσολέων Αθανασιάδης, αναισθησιολόγος

ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 

Νίκος Σεκούρης, χειρουργός ορθοπεδικός ( συνεργασία κυρίως για εξειδικευμένα προβλήματα σπονδυλικής στήλης και την παιδοορθοπεδική )

Παναγιώτης Νταγιόπουλος, χειρουργός ορθοπεδικός ( συνεργασία κυρίως για εξειδικευμένα προβλήματα επιγονατίδος και αστάθειας γόνατος )

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, χειρουργός ορθοπεδικός, ειδικός σπονδυλολόγος ( συνεργασία κυρίως για περιπτώσεις κυφοπλαστικής και μικροδισκεκτομής )

Ντάνυ Στοφόρου, νευροχειρουργός ( συνεργασία κυρίως για προβλήματα αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης και λοιπά νευροχειρουργικά περιστατικά )

Γεώργιος Ανδρουλάκης, νευροχειρουργός, ειδικός στην αποκατάσταση της δισκικής νόσου με επέμβαση LASER

Άρης Ξενιτέλης, Φυσίατρος, ( κυρίως για ηλεκτρομυογραφήματα  σε δύσκολες περιπτώσεις )

Ιωάννης Διονυσιώτης, φυσίατρος ( κυρίως για περιπτώσεις βαριάς οστεοπόρωσης )

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ

'Ελενα Μπανούση

Γιάννης Κένταρχος, PT, PhD.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ</

Οδηγίες χάρτη
Προσθήκη κριτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν