Back to Top
elzh-CNenfrdeitptrues
 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΥΛΑΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΕΝΟΥΚΑ ΟΛΓΑ Αξιώσεις

3998
https://4biz.gr/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/123/aylaia-1490796976.JPG
Πρόσωπο επικοινωνίας
ΜΠΕΝΟΥΚΑ ΟΛΓΑ (+)

18 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 163 43, ΑΤΤΙΚΗ

Τοποθεσία χάρτη

Τύπος:
banner3
Κατηγορίες:
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Λέξεις-κλειδιά:
Γενικές πληροφορίες

Μια φορά κι έναν καιρό, το 1997 ήτανε θαρρώ, γεννήθηκε ένα σχολειό πού το ‘λεγαν «Αυλαία»!
Μια φθινοπωρινή μέρα του Σεπτέμβρη, άνοιξε η αυλαία και εμφανίσθηκαν πολλοί μικροί πρωταγωνιστές, κάποιοι απ’ αυτούς με πάνες!
Ωστόσο, το θάρρος το ‘χαν περισσό. Νίκησαν τους φόβους τους και ξεκίνησαν. Ο καθένας απ’ αυτούς μοναδικός, ξεχωριστός, πολύτιμος!
Παιδαγωγοί και παιδιά αρχίσαμε να σκηνοθετούμε και να παίζουμε στη δική μας παράσταση ζωής: ανακαλύπτοντας τις κλίσεις μας, αποκτώντας κριτικό πνεύμα.
Με πυξίδα το όνειρο, τη φαντασία, τη γνώση, το χιούμορ και συνταξιδευτές μας όλες τις «καλές τέχνες», κάθε μέρα μαθαίνουμε κάτι καινούριο για τον εαυτό μας και τους φίλους μας και αυτό το «κάτι» το αγαπάμε!
Κάνουμε τη γνώση παιχνίδι και την κατακτάμε! Ο γραμματόκοσμος γίνεται μαγική σφαίρα που μας ταξιδεύει και ζωντανεύει κόσμους παραμυθένιους! Παίζοντας στο δικό μας «έργο» αποκτούμε αυτοπεποίθηση και αυτονομία.
Ανοίγοντας πια με σιγουριά τα φτερά μας, πετούμε στον πραγματικό κόσμο. Παραχωρούμε τη θέση μας. Ωστόσο, φεύγοντας γνωρίζουμε πλέον ότι θα ‘μαστε για πάντα πρωταγωνιστές της δικής μας ζωής!
Και η παράσταση συνεχίζεται…
Με πυξίδα το όνειρο και τη φαντασία… κάθε μέρα!!!"

Όλγα Μπενούκα

Διευθύντρια Αυλαίας

Η   «Αυλαία»   βρίσκεται  σ` ένα περιβάλλον  προσαρμοσμένο  κατάλληλα στις ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, πλούσιο σε ερεθίσματα, που παρέχει ευελιξία, ψυχική και σωματική δημιουργικότητα, ποιότητα,  αισθητική, και πλήρη ασφάλεια.

Στεγάζεται σε ισόγεια μονοκατοικία, σε χώρο ειδικά  διαμορφωμένο και διακοσμημένο (από την Εταιρία εσωτερικής διακόσμησης της κας Άννας Αβραμιάν)για να δεχθεί παιδιά αυτής της ηλικίας. 

Η κατασκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και πληρεί στο έπακρο τις προδιαγραφές λειτουργίας του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας & του Υπουργείου Παιδείας. 

Όλος ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

 • Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα  είναι ενιαίο και πρότυπο.
 • Είναι προσαρμοσμένο στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζεται εκπαιδευτικά σε πανεπιστημιακά δεδομένα, πλούσιο σε εναλλαγές και σύγχρονες παιδαγωγικές και επιστημονικές μεθόδους διδασκαλίας
 • Βασική προϋπόθεση για την υλοποίησή  του  είναι  η  συνεχής επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού με  εξειδικευμένα σεμινάρια.
 • Βασίζεται στο διαθεματικό μοντέλο των προγραμμάτων Σπουδών & των Σχεδίων Εργασίας. 
 • Δημιουργία-εκπόνηση προγραμμάτων-στήριξη-εποπτεία-επιμόρφωση: 
 • Υπεύθυνη η κα Αντιγόνη Μπάτσικα, Σύμβουλος Παιδαγωγικού έργου.


Tο  πρόγραμμα συναισθηματικής  αγωγής

 

 • Το πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του προγράμματός που υλοποιούμε στο σχολείο μας και σε όλα τα τμήματα, ετήσια.
 • Γενικός σκοπός  είναι η ανάπτυξη συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Το πρόγραμμα  δίνει έμφαση στις ικανότητες για ποιοτική επικοινωνία, προσωπική υπευθυνότητα, αυτοεπίγνωση και αυτοαποδοχή, πάντα μέσα από βιωματικά παιχνίδια και ασκήσεις.  
 • Με το πρόγραμμα Συναισθηματικής αγωγής στοχεύουμε στην ανάπτυξη της ικανότητας που έχει  το παιδί να γνωρίζει πότε βιώνει ένα συναίσθημα, να μπορεί να κατονομάσει τα συναισθήματά του αλλά και να αναγνωρίζει και να είναι ευαίσθητος στην εκδήλωση των συναισθημάτων των συνανθρώπων του.
 • Συμπεριλαμβάνονται  οι ενότητες επικοινωνία, αυτοαντίληψη, αναγνώριση – έκφραση και χειρισμός συναισθημάτων, στρατηγικές αντιμετώπισης αγχογονων καταστάσεων, επίλυση συγκρούσεων, κ.ά. 
 • Με το ίδια φιλοσοφία και βασιζομένη στο άξονα της Συναισθηματικής αγωγής & ανάπτυξης  συνεργάζεται και η Ψυχολόγος του σχολείου μας, μαζί με  τα παιδιά και τις παιδαγωγούς των τμημάτων μας.

Παιδαγωγικές   δραστηριότητες
Οι δραστηριότητες  καλύπτουν  τις εξής  μαθησιακές περιοχές:

 • Γλώσσα
 • Μαθηματικά
 • Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη 
 • Φυσικές επιστήμες
 • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση  για Αειφόρο  Ανάπτυξη
 • Φυσική αγωγή
 • Τέχνες
 • Τεχνολογίες Πληροφοριών & Επικοινωνιών(Τ.Π.Ε.)

ΠΑΙΔΙ & ΓΛΩΣΣΑ
Γλωσσική εξέλιξη-Παιδική λογοτεχνία .Γνωστική προσέγγιση θεματικών ενοτήτων με χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων. Καλλιέργεια προφορικού λόγου, ασκήσεις φωνολογικής ενημερότητας, ασκήσεις πρώτης ανάγνωσης και γραφής.

ΠΑΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Μαθηματικές έννοιες-και εκμάθηση αριθμητικών εννοιών & συμβόλων

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανθρωπογενές & Φυσικό
Κοινωνικά-Λαογραφικά-Συναισθήματα-.-Υγεία & Υγιεινή-Ιστορικά –Μυθολογία-Αισθητηριακά-Πειράματα-Εργαστήρια εφαρμογών-Περιβαλλοντικά-Οικολογία, κ.ά.

ΠΑΙΔΙ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΚΦΡΑΣΗ
Θεατρικά, παιχνίδια ρόλων ,Δραματοποιήσεις, Κουκλοθέατρο, Κινητικά, Εικαστικά, ομαδικά παιχνίδια, Χαλαρωτικά

ΠΑΙΔΙ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Εκμάθηση της σωστής χρήσης του υπολογιστή, προβολή εκπαιδευτικών DVD, Cd-Rom - Eποπτικού υλικού, Ακρόαση εκπαιδευτικών Cd`s, κ.ά.

BUSINESS REVIEWS

0 Ανασκόπηση

5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Γράψτε μια κριτική


* Σημείωση: Προκειμένου να επαληθεύσουμε τη νομιμότητα των κριτικών που δημοσιεύουμε, απαιτούμε αποδεικτικά στοιχεία για τη σύμβασή σας με αυτήν την επιχείρηση. Οποιαδήποτε απόδειξη παραστατικών αγορών που ανεβάζετε θα προορίζονται για την επαλήθευση αυτής της κριτικής και δεν θα είναι δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό μας

Προσθήκη αρχείων

Επιβεβαιώνω ότι οι πληροφορίες που υποβάλλονται εδώ είναι αληθείς και ακριβείς. Επιβεβαιώνω ότι δεν εργάζομαι, δεν ανταγωνίζομαι και δεν σχετίζονται με αυτόν τον πάροχο υπηρεσιών.
Συνεχίζοντας, συμφωνώ με τον Όροι και προϋποθέσεις.